Прилад Чижова ПЧМЦ призначений для визначення вологості зразків харчових продуктів з автоматичним регулюванням температури плит приладу.
Застосовується для оперативного контролю вологості харчової сировини, напівфабрикатів і готової продукції в лабораторіях підприємств харчової промисловості (хлібопекарської, кондитерської, молочної, м'ясопереробної і т.п.).
Принцип роботи приладу полягає в зневодненні методом випарювання зразка сировини за рахунок його прогріву при необхідній температурі протягом заданого часу. Зневоднення зразків проводиться у спеціальних пакетах. Пакети виготовляються із слабо склеєного паперу типу ротаторного чи газетного.
Технічні характеристики:
Діапазон встановлення температури висушування, º С | від +50 до +199 |
Дискретність встановлення температури, ºС | 0,1 |
Відхилення температури плит блоку висушування зразків від заданої робочої температури не більше, º С | ±2 |
Час нагріву блоку висушування зразків до усталеної робочої температури не більше, хв | 20 |
Зазор між дотичними робочими поверхнями плит блоку висушування зразків, мм, не більше | 0,1 |
Живлення | 220В, 50Гц |
Споживана потужність, Вт | 700 |
Діапазон встановлення значень тривалості висушування, хв | 1-99 |
Дискретність встановлення значень тривалості висушування, хв | 1 |
Габаритні розміри, мм, не більше блоку висушування блоку управління |
210х120 175х120х65 |
Маса, кг блоку висушування блоку управління |
6,0 0,8 |